Приключи 16-месечен проект  по Европейска доброволческа служба на Сдружение “ЗА

...
Приключи 16-месечен проект  по Европейска доброволческа служба на Сдружение “ЗА
Коментари Харесай

Приключи 16-месечен доброволчески проект към програма Еразъм

Приключи 16-месечен план  по Европейска доброволческа работа на Сдружение “ЗА ТЕБ " “Приготви се! Варна Европейска Младежка Столица 2017! ".

Проектът беше продан сред Франция, Испания, Латвия, Литва, Полша, Португалия, Германия, Норвегия, Русия и  България. 14 задгранични младежи, които участваха в дълготрайна доброволческа работа във Варна, България, а един юноша отпътува за Русия. Основните тематики на плана бяха творчество и просвета, работа с младежи и достъп за хора в неравностойно състояние.

Местните сътрудници, които посрещнаха задграничните доброволци в плана са Алианс Франсез Варна, Икономически университет Варна, Фондация СОС Семейства в риск, съдружие " Варна - Европейска младежка столица ", ХАЛЕ 3, а двама от доброволците се причислиха към екипа на съдружие “ЗА ТЕБ ".

Освен работните задания, които доброволците имаха в своите посрещащи организации, те се включиха в подготовката и провеждането и в редица други планувани действия: разнородни юношески и спортни събития, междукултурни вечери, презентации, както и осведомителни акции за опциите за младежка подвижност по стратегия Еразъм+. Тези занимания покачиха осведомеността и разбирането за други култури и страни, и подтикнаха доброволците да  участват интензивно в публичния живот и да развият възприятие за европейско поданство и еднаквост.

Целта на плана беше да спомогне за придобиването на умения и пълномощия от младежите предвид на тяхното личностно развиване и склонност за сполучлива реализация. Основните похвати на работа бяха способи от неофициалното обучение като работа в екип, образование по двойки, присъединяване в неофициални образования, учене посредством правене, ролеви игри, полемики, презентации, работни срещи и визити. “Приготви се! Варна ЕМС 2017! " способства и за развиването на толерантността и разбирането на разликите, както и позитивната информираност за другите култури на обществото като цяло и накара и младите варненци (а и не само) да се замислят за своята роля в Европа в този момент и на следващия ден.

Благодарение на “Приготви се! Варна ЕМС 2017! " организациите и жителите на Варна се срещнаха с стратегия Еразъм+ и опциите за образования и  мобилности в чужбина, които тя дава. Проектът отвори нови дълготрайни вероятности за съдействие и начинания в региона и притегли нови участници в програмата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР